7//03

Continuing with documenting the progress of the final year project, an Archaeology Interpretation Society, the presented is work exhibited on mid-term review.

The general view of the approach from Via Appia Antica. The lecture theatre with portico-like open air auditorium have a visual link to the conservation laboratories next to callidarium.

A longitudinal section through the site, looking south-east through the learn space, with elevation of auditorium and lecture theatre.

Learn

Ground level program:

Conservation laboratories are situated at the north part of the building, with a mezzanine level accessible to visitors enabling observation of conservationists at work. Adjacent and close to the ruins is a classroom space. The central volume is taken by archive, both enclosed and publicly accessible, distributed on two levels. The offices and study space for interns is accessible through a ramp.

Reflect

The exhibition space has two wings with central approach. The cross-sectional openings relate to both the Villa and smaller therme further on the site.

Repose

A longitudinal section through auditorium with a lattice-truss covering with translucent polycarbonate sheets. The plan shows the upper level with ramp leading to the walkway and the lecture theatre.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s