7//02

Further development of the final project design, as shown on 1:500 models:

The ruins of the Villa become the central/focal point of the project, through visual and physical connections. The ruins are surrounded by conservation laboratories, archive, exhibition space and auditorium. All are in physical interaction with ruins.

The additions also help as guiding points to the relatively large site.

The exhibition space is placed on the axis of conservation laboratories, frigidarium and original entrance to the Villa, continuing to the smaller baths. For even distribution of light, the space would be made of polycarbonate panels (with coating to block the UV light) acting as insulation.

The open-air auditorium and enclosed lecture space are placed along the axis of wall/former aqueduct leading from nymphaeum to the Villa. They would be accessed by a ramp leading onto an elevated walkway offering panoramic views of the site.

The laboratories are accessible for interested tourists and pupils of local schools. The route through the building terminates at a viewing platform situated above the future excavations.

The idea of the gateway to Rome is expressed in the form of the auditorium (further left) and physical form of the viewing platform, inviting visitors entering from Via Appia Nuova to explore the rest of the site.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s